Nyugtatóval, altatóval elkábított, majd kirabolt csaknem egy tucat férfit egy 39 éves nő és 17 esztendős lánya Miskolcon. Az öntudatlan áldozatoktól minden értéküket elvették, volt, aki egy szál napszemüvegben tért magához.

Kilencrendbeli rablással, lopásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsít egy 39 éves nőt és 17 esztendős lányát a Miskolci Rendőrkapitányság életvédelmi osztálya az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján található közlemény szerint.

Az asszony és lánya vendéglátóhelyeken ismerkedett - a rendőrség megfogalmazása szerint - jól szituált férfiakkal, akiknek az italozás közben erősen kábító hatású gyógyszereket csempésztek italaikba, majd kiraboltak őket.

Az elkábított áldozatok általában értékeik, készpénzük, bankkártyájuk nélkül tértek magukhoz. A rendőrségi közlemény szerint volt olyan közel két méter magas, 130 kg-os férfi, aki zokniban és egy szál napszemüvegben tért magához.

A jelenleg 37 bűncselekménnyel - így rablással, lopással, okirattal visszaéléssel - gyanúsított nő előzetes letartóztatásba került, míg lánya egyelőre szabadlábon védekezhet. A bükkaranyosi nők idén áprilisban kezdték tevékenységüket, és esetenként több százezer forintra tettek szert.