Négyre emelkedett a szombathelyi szalmonella-fertőzés halálos áldozatainak száma. Keddre meghalt a Vas megyei kórházban egy idős nő, akit más betegségei mellett ezzel is kezeltek.

Újabb halálos áldozata van a szombathelyi szalmonella-fertőzésnek, a Vas megyei kórház intenzív osztályán kedden meghalt egy 82 éves nő, akit más betegségei mellett szalmonella-fertőzés miatt kezeltek - közölte a megyei tiszti főorvos. Így már négyre emelkedett a szalmonella-fertőzés áldozatainak száma.

Az ÁNTSZ szerint múlt hétvége óta összesen mintegy 330-an betegedtek meg, és 92 beteg szorul kórházi kezelésre. A betegek valamennyien a szombathelyi szociális közétkeztetés ellátottjai, akik a szombati menüben felszolgált diós süteménytől lettek rosszul. A kezeltek többsége idős ember, akik a magas lázzal, hasmenéssel járó betegség esetében jobban ki vannak téve a kiszáradás veszélyének, továbbá alapbetegségük is súlyosbíthatja az állapotukat.

A szalmonella-fertőzés ügyében rendőrségi nyomozás is indult. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt rendelt el nyomozást. A rendőrség feladata annak tisztázása, hogy a bekövetkezett fertőzésért és halálesetekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.

[origo]/MTI