Demonstráltak a szlovák nagykövetség előtt

2006.08.30. 21:05

Demonstrációt tartottak a kuruc.info elnevezésű internetes lap szervezésében szerdán este Budapesten a szlovák nagykövetség előtt; a kevesebb mint egy órás tüntetésen több mint százan vettek részt.

Molnár Balázs, a tüntetést szervező internetes portál főszerkesztője  a helyszínen elmondta, hogy a szlovákiai magyarellenes incidensek ellen tüntettek, s a nyitrai magyar diáklány elleni múlt heti támadás késztette őket arra, hogy megszervezzék demonstrációt. A főszerkesztő hozzátette, hogy szerinte az lenne a jó, ha a szlovákiai magyarellenes megmozdulásokra válaszul napi szinten lennének demonstrációk.

Az előre bejelentett szerda esti tüntetés erős hatósági biztosítás mellett zajlott. A rendőrök több mint tíz rendőrautóval és kisbusszal vonultak ki a helyszínre, majd a szlovák nagykövetség épületét kettős kordonnal vették körül. A kordon és az épület között pajzsokat tartó rendőrök álltak.

A demonstráció végén Molnár Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke köszönte meg az egybegyűlteknek a részvételt.