Több kilométeres a kocsisor Hegyeshalomnál

2006.09.02. 19:41

A Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt három órás várakozásra lehet számítani a hegyeshalmi határátkelőnél, ahol több kilométeres kocsisor tolódott össze. Közben más átkelőkön egyáltalán nem kell várakozni, mégis kevesen kerülnek arra.

Több kilométeres kocsisor torlódott össze a hegyeshalmi határátkelőhelynél Ausztria felé szombaton este, a várakozási idő három óra. A Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt várhatóan vasárnap estig hasonló várakozásra lehet számítani - közölte a határőrség.

Rajkánál, Fertődnél, Kópházánál és Sopronnál ugyanakkor lényegében nincs várakozási idő, ezért aki teheti, ezeket az átkelőhelyeket válassza Ausztria felé - hívta fel a figyelmet Tímár Zoltán, a határőrség kommunikációs osztályának vezetője. A vendégmunkásokat viszont a korábbi években sem tudták rávenni arra, hogy térjenek le az autópályáról, és máshol lépjék át a határt - tette hozzá.

Elsősorban román, ukrán és szerb állampolgárok igyekeznek vissza szabadságukra Nyugat-Európába; az uniós állampolgárok száma elenyésző. A belépő forgalomban, ugyancsak a visszatérő vendégmunkások miatt, szintén várakozással kell számolniuk a Magyarországra belépőknek a keleti és a déli határszakaszon. Röszkénél és Nagylaknál egy, Ártándnál két, Záhonynál pedig három órás várakozásra lehet számítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK