Ismét meghibásodott az egyik Combino villamos, amelyek teljes üzemben csak hétfőtől szállítottak újra utasokat a fővárosi Nagykörúton. A BKV tájékoztatása szerint a villamos mintegy fél órát vesztegelt a Moszkva téren, mielőtt ismét forgalomba tudták állítani.

A BKV fődiszpécsere megerősítette az [origo] információját, amely szerint hétfőn ismét meghibásodott az egyik Combino a fővárosban. A közlekedési vállalat szóvivője később arról számolt be, hogy a szerelvénynél "vezérlés és becsukásvédelmi hiba" lépett fel. A villamos fél órát vesztegelt a Moszkva téren, majd miután a Siemens helyszínre siető szakemberei megjavították, újra üzembe állt. (Korábban a BKV szóvivője még azt mondta, a kocsiszínbe vitték átvizsgálni.) A sorozatos hibák miatt forgalomból már egyszer visszavont, és a gyártó Siemens szerint megjavított szerelvények hétfőtől jártak újra Budapesten, a 4-es, 6-os vonalán.

A típushibák miatt augusztus 1-e óta nem közlekedő villamosokat a javítások elvégzése után a gyártó több mint egy hete tesztelte éjszakánként, illetve hétvégén. Aba Botond a BKV Zrt. vezérigazgatója már korábban célzott arra: törekszenek rá, hogy a meghibásodás kockázatát nullára csökkentsék, de a teljes kockázatmentesség aligha érhető el. A Siemens cég augusztus elején hívta vissza a villamosokat az ajtók záródási problémái miatt, a cég dolgozói azóta átvizsgálták és átalakították mind a nyolc forgalomba helyezhető járművet.

[origo]/MTI