Büntetőeljárás indul a gyilkos rottweiler gazdája ellen

2006.09.07. 20:17

Gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette miatt eljárást indított a rendőrség az ellen a ceglédberceli apa ellen, akinek hat hónapos gyermekét szerdán halálra marta házőrző kutyájuk - közölte a rendőrség.

A tragédia egy erdei tanyán következett be, ahol a négygyermekes család él. Az anya a két nagyobb gyermeket iskolába vitte, az apa a hat hónapos csecsemőt a ház közelében babakocsiban helyezte el aludni, majd bement a lakásba. Időközben a kikötött házőrző rottweiler kiszabadította magát nyakörvéből és rátámadt a csecsemőre, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni - mondta el Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség szakértők bevonásával indította meg a vizsgálatot, amelynek alapján indokoltnak ítélte, hogy az apa ellen büntetőeljárást kezdeményezzen. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a vizsgálatot, s amennyiben a begyűjtött adatok ezt alátámasztják, a Pest Megyei Főügyészségnek adják át vádemelési javaslattal a büntetőügyet.