Új laktanyába költöztek az encsi tűzoltók

2006.09.11. 20:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen új tűzoltólaktanyát adott át hétfőn Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Az eseményen egyperces néma felállással emlékeztek meg arról a 350 amerikai tűzoltóról, akik öt évvel ezelőtt ezen a napon vesztették életüket az Egyesült Államokat ért terrortámadásban. A miniszter a laktanyaátadáson azt mondta: "Hisszük és valljuk, hogy a terror szörnyetege nem diadalmaskodhat a Földön. Erősebb az élet a halálnál, a pusztítás soha nem akadályozhatja meg az újrakezdést."

Az ünnepség előtt a tűzoltók látványos felvonulással hagyták el régi laktanyájuk épületét és érkeztek meg az új létesítményükbe. A 483 millió forint értékű beruházást a központi költségvetés finanszírozta, az önkormányzat által térítésmentesen átadott telken.

A hat gépjármű, a kapcsolódó technikai eszközök és védőfelszerelések, valamint a híradóügyelet elhelyezésére kialakított laktanyaépület a kor színvonalának megfelelően biztosítja a tűzoltók élet- és munkakörülményeit, kiképzését.