Vizeletmintát visznek Gyurcsánynak

2006.09.11. 17:45

A Kendermag Egyesület elnöke és alelnöke kedden délelőtt személyesen nyújtja át saját vizeletmintáját Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek vagy munkatársainak. A könnyű drogok legalizálása mellett kiálló szervezet vezetői azt szeretnék bemutatni a miniszterelnöknek, hogy milyen kellemetlen helyzetbe hozzák a diszkórazziák során vizsgálatnak alávetett fiatalokat.

A Kendermag Egyesület elnöke és alelnöke kedden délelőtt 11 órakor a Parlamentben személyesen nyújtják át saját vizeletmintájukat Gyurcsány Ferencnek vagy munkatársainak. Az egyesület tagjai ezzel azt szeretnék elérni, hogy "a kormányfő is részese legyen annak a megalázó és abszurd folyamatnak, amit szórakozó fiatalok ezrei diszkórazziákon szenvednek el" - áll a Kendermag Egyesület közleményében.

A könnyűdrogok legalizálása mellett kiálló aktivisták azt kérik a miniszterelnöktől, hogy amennyiben igazságosnak tartja a fennálló törvényeket, tegyen feljelentést a Kendermag Egyesület vezetői ellen, ha pedig nem, akkor tegyen lépéseket a törvény megváltoztatására.
 
A Kendermag Egyesület egyúttal arra is kéri az egyesület tagjait és szimpatizánsait, hogy vizeletmintájukat postázzák el a kazincbarcikai rendőrkapitányság címére. Augusztus 28-án ugyanis a rendőrség razziát tartott egy kazincbarcikai szórakozóhelyen. A Kendermag Egyesület úgy tudja, hogy 350 fiatal átvizsgálása után 10 ellen indult eljárás kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt, de egyiküknél sem merült fel a terjesztés gyanúja.

A kazincbarcikai razzia ellen felemelte szavát a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet is. "A békésen szórakozó fiatalok elleni ilyen fellépés nem csupán hatástalan, rendkívül költséges és megalázó eljárás, de jogszerűtlen is" - áll a TASZ közleményében. A kazincbarcikai eset kapcsán a TASZ jogi lépéseket is fontolgat, ehhez szemtanúk jelentkezését várja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK