2007-ben a tíz munkaszüneti napból több keddre és csütörtökre esik, így a kormány jövőre valószínűleg több estben is elrendeli, hogy az ünnep és a hétvége közötti nap pihenőnap legyen. A pihenőnapot az előtte vagy utána lévő szombaton kell ledolgozni - írja a Népszabdság.

Amíg idén egyetlen munkanap-áthelyezésre sem volt szükség az ünnepek körül, jövőre hat szombatot kell ledolgozni az átcsoportosítások miatt - írja egy a munkaügyi tárcánál készülő rendelettervezetre hivatkozva a Népszabadság.

2007-ben a tíz munkaszüneti napból több keddre vagy csütörtökre esik. A kormány azonban elrendelheti, hogy az ünnep és a hétvége közé eső hétfő, illetve péntek pihenőnap legyen, amit az előtte vagy utána lévő szombaton kell ledolgozni.

Így a március 15-i nemzeti ünnep miatt már csütörtökön elkezdődik a hosszú hétvége, a 16-i pihenőnapot már az előző szombaton kiváltjuk. Ugyancsak négy napos lesz a hétvége a május 1-je miatt: a hétfőre eső április 30-át a következő szombaton dolgozzuk le. Hosszú hétvégével járó munkanap-áthelyezés lesz jövőre október 22-én, november 2-án, december 24-én és az év utolsó napján is.