CD-n fenyegeti egy ismeretlen a kormányt

2006.09.14. 14:45

A Budapest Rádióhoz ismeretlen feladótól származó hangfelvétel érkezett csütörtökön, amelyen egy férfihang lemondásra szólítja fel a Gyurcsány-kormányt. A hang azzal fenyegetőzik, hogy ha a kormány nem mond le, a Demokrácia Harcosai nevű szervezet tagjai lángba borítják Budapestet. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy a CD megvalósítja a terrorfenyegetés bűntettét.

Budapest lángba borításával fenyegette meg a kormányt egy elváltoztatott hangon beszélő férfi csütörtökön azon a CD-lemezen, amely postán érkezett a Budapest Rádióba. Az ismeretlen a Demokrácia Harcosai elnevezésű, állítása szerint országos szintű szervezet nevében arra szólította fel a jelenlegi kormányt, hogy szeptember 20-áig mondjon le, különben "soha nem látott erőszakhullám" indul el.

"Nem tűrjük tovább a hazudozást, ha a kormány nem mond le, lángolni fog Budapest" - mondja a felvételen az ismeretlen, aki szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya a választási ígéreteikkel ellentétes döntéseket hoztak, és a "diktatúra irányába" kormányozzák az országot. A hangfelvételt szerdán adták fel Pesterzsébeten. A Budapest Rádió vezetése átadta a rendőrségnek a hangfelvételt - tájékoztatta az [origo]-t Szondy Réka, a rádió kommunikációs vezetője.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrség eddigi ismeretei szerint elképzelhető, hogy a CD tartalma megvalósítja a terrorfenyegetés bűntettet. "Az elsődleges intézkedéseket megtettük, ezek eredményeként derül majd ki, hogy valóban megvalósul-e a fenyegetés és elrendeljük-e a nyomozást" - tette hozzá.

[origo] / MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK