Kisétált Pokorni az élő tévéműsorból

2006.09.15. 9:05

Elhagyta a stúdiót egy élő televízióadás közben Pokorni Zoltán. A fideszes politikus ugyanis összetűzésbe keveredett a műsorvezetővel, miközben az egyik rádióhoz érkezett kormány-ellenes fenyegetésről, és Orbán Viktornak a Gyurcsány-kormány legitimitását megkérdőjelező kijelentéséről készítettek vele interjút. A műsorvezetője azt mondta, hogy esze ágában sem volt provokálni Pokornit, a Fidesz közleménye szerint viszont manipuláció történt.

Pokorni Zoltán csütörtökön távozott az ATV kereskedelmi televízió élő műsorából. A csatorna közleménye szerint Pokorni Zoltán a csatorna élő, Egyenes beszéd című műsorában először azt kifogásolta, hogy előtte a csütörtöki CD-n küldött kormányellenes fenyegetésről volt szó, mint mondta, ez egy "ócska blöff". A műsorvezető, Kálmán Olga erre azt mondta, hogy a nyomozók teszik a dolgukat.

A Budapest Rádióhoz ismeretlen feladótól származó hangfelvétel érkezett csütörtökön, amelyen egy férfihang lemondásra szólította fel a Gyurcsány-kormányt. Azzal fenyegetőzött, hogy ellenkező esetben a Demokrácia Harcosai nevű szervezet tagjai lángba borítják Budapestet.

Az ATV adásában a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője arról beszélt, hogy a hangüzenet megvalósítja a terrorfenyegetés bűntettét. Egyelőre folyik a nyomozás az után, aki az üzenet küldte, más intézkedés egyelőre nincs - tette hozzá a műsorban Horváczy Emese.

A műsorvezető, Kálmán Olga ezt követően kérdezte Pokorni Zoltántól azt, hogy egyetért-e Orbán Viktorral abban, hogy "illegitim a kormány"? Utalt arra, hogy Hiller István, az MSZP elnöke azt mondta, hogy ezt a kérdést a többi között neki is fel kell tenni. A televízió közleménye szerint a meghívott Pokorni Zoltán erre azt mondta: erre a kérdésre az MSZP elnökének válaszol majd, a műsorvezetőnek nem. Majd megkérdezte, miért hívták meg az adásba. Mikor a műsorvezető azt felelte: aktuálpolitikai kérdésekre válaszolni, a politikus felállt, letette a mikroportot és kiment - olvasható a történtekről az ATV közleményében.

A Fidesz szóvivője is közleményben reagált Pokorni műsorból való távozására. Szijjártó Péter azt közölte, hogy a Fidesz visszautasítja a kormányzat és egyes médiumok manipulatív próbálkozásait. "A kormányzat el akar bizonytalanítani, meg akar félemlíteni mindenkit, aki kritikával merészeli illetni a szavahihetetlen, alkalmatlan kormányt. A Fidesz ebben a gyerekes játszmában nem vesz részt. Pokorni Zoltán ezért távozott ma este az ATV stúdiójából" - olvasható a párt közleményében.

Nézze meg Pokorni Zoltánt a tévéműsorban!

Az ATV műsorvezetője, Kálmán Olga a műsor után azt nyilatkozta, hogy esze ágában nem volt provokálni, arra volt kíváncsi, hogy a Fidesz alelnökeként és polgármesterjelöltként Pokorni szerint mi az önkormányzati választásoknak a tétje. "Az, amit Orbán Viktor mond, vagy szerinte mi?" - magyarázta. Szerinte a terrorfenyegetést maga Pokorni Zoltán emlegette, miközben ő műsorvezetőként ezt szóba sem hozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK