Szombattól a közszolgálati TV-k és rádiók legalább egyszer közlik a jelöltállító szervezetek, valamint a polgármesterjelöltek hirdetéseit. A kampány utolsó napján közreadják annak a nyolc szervezetnek az összefoglalóját, amelyek a legtöbb jelöltet állították.

Szombattól szeptember 28-ig a helyi közszolgálati műsorszolgáltatók a jelölés, illetve a listaállítás arányában, de legalább egyszer ingyenesen közlik a jelölő szervezetek, továbbá a polgármesterjelöltek politikai hirdetését az október 1-jei önkormányzati választásra.

A választási kampány utolsó napján az országos közszolgálati műsorszolgáltatók közreadják annak a nyolc jelölő szervezetnek a választási összefoglalóját, amelyek országos összesítésben a legtöbb képviselő- és polgármesterjelöltet állították. A közös jelölteket és listákat a jelölés arányában kell figyelembe venni.

A választási kampány 2006. szeptember 29-én 24.00 óráig tart. Az október 1-jei önkormányzati választásra összesen 88.555 választópolgárt vettek nyilvántartásba jelöltként a szeptember 8-i határidőig, valamint 637 jelölő szervezetet, ez kevesebb mint az előző választáson, ugyanis 2002-ben a jelölő szervezetek száma 867 volt.