Szerda este nem járnak a Combino-villamosok, a BKV ugyanis fenyegetést kapott, hogy megrongálják a járműveket. Demszky szerint kedd óta "nem biztonságos a Nagykörút".

Kedden délelőtt az [origo] Kossuth téren tartózkodó tudósítójának egy tüntető azt mondta, már szervezik a szerda esti megmozdulásokat.  Úgy fogalmazott, hogy több lehetőséges célpont mellett szóba került, "hogy megnézünk egy-két Combinót kívül-belül" Ugyancsak kedden olyan, beazonosíthatatlan számról érkező sms-ek keringtek, amelyekben az szerepelt, hogy szerdán este valakik megállítanak és felborítanak majd Combino villamosokat.

A BKV megkeresésünkre nem közölt konkrétumokat, és közleményében csak arról írt, hogy együttműködnek a rendőrséggel, és egyes járatok útvonala módosulhat. Demszky Gábor főpolgármester ugyanakkor az [origo] Vendégszobájában megerősítette, a BKV fenyegető üzenetet kapott, amely szerint szerda este  megrongálják az új villamosokat. Ezért este nem fognak közlekedni az új villamosok. Igaz, egyébként is csak korlátozott üzemmódban, csúcsidőn kívül jártak.