Tűzijátéknak hitte néhány vendég a zavargást

2006.09.20. 18:26

Tűzijátéknak hitte a Blaha Lujza téri New York szálló néhány külföldi vendége a luxushotel előtt zajló randalírozást, amiről fotókat készítettek. A szállóvendégek többsége azonban átaludta az utcai balhét, mivel az átalakított épület ablakai hangszigeteltek.

"Olyan kiváló a hangszigetelése az ablakainknak, hogy a vendégek többsége átaludta az éjszakát" - közölte megkeresésünkre a Blaha Lujza téri New York Palace luxusszálló pr-menedzsere. Simkó Andrea elmondta, hogy a kizárólag külföldiekből álló szállóvendégeik nagy része nem is értesült arról, hogy micsoda törés-zúzás zajlott a nemrég felújított épülettől pár méterre.

Simkó szerint a kávézóban iszogató, beszélgető külföldiek vették csak észre, hogy mi történik a közelükben, ők is csak a zajra lettek figyelmesek. "Azt hitték először, hogy tűzijátékot hallanak" - említi a pr-menedzser. "Mikor észrevették, hogy egészen másról szól a történet, készítettek néhány fotót, más nem történt" - meséli Simkó. Állítása szerint végig nyugodtak voltak vendégeik, senki nem félt attól, amit látott. A hotelt anyagi kár sem érte, mindössze egy üres üvegeket tartalmazó konténert vittek el a garázdálkodók.

Ugyanúgy mindenféle anyagi kár nélkül vészelte át az éjszakát a szintén a Blaha Lujza téren álló Mercure Nemzeti Szálló. Mint Király Zoltán, az intézményt működtető cég marketingigazgatója elmondta: "Egyáltalán nem volt semmiféle kérés a külföldi vendégektől a személyzet felé. Az épületen belül izgalomnak nyoma nem volt."

Azt Király nem tudta megmondani, hogy a vendégeik közül pontosan mennyien aludták át az eseményeket, de azt feltételezi, hogy a náluk megszállók többsége az igazak álmát aludta keddről szerdára virradó éjszaka.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK