Hatósági ellenőrzést rendelt el az Országos Rádió és Televízió Testület a Magyar Televízió székháza előtti tudósításokkal kapcsolatban. Az ORTT közleményében kitér arra, hogy a műsorok készítői nem foglalhatnak állást támogatólag bűncselekmények elkövetőivel szemben. A vizsgálat több közvetítésre is kiterjed, eredménye jövő hétre várható.

Az Országos Rádió és Televízió Testület hatósági ellenőrzést rendelt el a hétfőn éjszaka, a Magyar Televízió székháza előtti események tudósításaival kapcsolatban. Az ORTT vizsgálata több tudósítás vizsgálatára is kiterjed, eredménye a jövő hétre várható.

A vizsgálat indításáról szóló közleményben arra is kitérnek, hogy az ORTT szerint semmiképpen nem engedhető meg, hogy a beszámolók támogassák a bűncselekményeket, illetve az azokkal való azonosulást fejezzék ki. "A műsorszolgáltatók felelősek tájékoztatásuk társadalomra gyakorolt hatásáért is" - áll az ORTT közleményében.

A hétfő éjszakai televíziós közvetítés miatt kedden az SZDSZ bejelentette, hogy képviselőik nem nyilatkoznak a Hír TV-nek, amíg a csatorna nem kér bocsánatot a magyar társadalomtól az események közvetítésének módja miatt. "Mikor azt veti a tudósító a rendőrök szemére, hogy már nem velünk vannak, mikor ujjongva köszönti, hogy a tüntetők bevették a köztévé épületét, azaz a tömeg a rendőröket súlyosan bántalmazva, a tévé épületét feldúlva beront a közszolgálati intézménybe és rombol, olyan súlyos etikátlanságot követ el, melyet nem hagyhatunk szó nélkül" - fogalmazta meg véleményét az SZDSZ.

A Hír TV ZRt. visszautasította az SZDSZ vádjait. Liszkay Gábor, a társaság igazgatósági elnöke közleményében azt írta, hogy nem először fordult elő, hogy "a Hír TV az egyetlen televízió Magyarországon, amelynek segítségével a magyar társadalom tudomást szerezhet arról, hogy mi is történik hazánkban".