Demszky újabb zavargásra figyelmeztet

2006.09.23. 15:32

Demszky Gábor főpolgármester nemzetbiztonsági és egyéb forrásokra hivatkozva felhívta a figyelmet, hogy szombat este ismét randalírozók érkezhetnek a városba. A közterület-fenntartók eltávolítják a belvárosból a mozdítható tárgyakat, és ebben segítséget kérnek az összes budapestitől.

"Budapesten a hangadók többsége rács mögött van, de a vidékiekre még számítani kell" - mondta szombati sajtótájékoztatóján Demszky Gábor. A főpolgármester szerint aggodalomra ad okot, hogy nemzetbiztonsági értesülések és egyéb híradások szerint nagy számban tartanak a főváros felé szélsőjobboldali, alkotmányellenes nézeteket valló csoportosulások. Ráadásul ma Fradi-meccs is lesz - tette hozzá a főpolgármester.

A főpolgármester elrendelte, hogy a közterület-fenntartók távolítsák el a belváros és az Üllői út környékéről az összes dobálásra alkalmas mozdítható tárgyat, például a kukákat, konténereket és az építési hulladékokat. A Ferencváros Tuzsér csapata ellen játszik 18 órakor az Üllői úti stadionban.

A budapestieket arra kérte a főpolgármester, hogy segítsenek a mozdítható tárgyak eltávolításában, illetve szóljanak a közterület-fenntartóknak, ha ilyen tárgyakat látnak a belvárosban. A társasházak lakóit arra kérte, hogy a kapuk esti zárásakor húzzák be a kukákat az épületbe, mert a randalírozók a kukákból szoktak üvegeket kivenni, és azzal dobálni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Schőn Péter az [origo]-nak azt mondta, nem kívánja kiegészíteni Demszky bejelentését. Kérdésünkre közölte ugyanakkor, hogy a Fradi-meccsre - csakúgy mint minden más hasonló mérkőzésre - készülnek.

A főpolgármester beszélt arról is, hogy szombat este, ha ismét randalírozás lesz a városban, a BKV bizonyos járatai módosított útvonalon járnak majd, hogy elkerüljék a veszélyes környékeket. A 3-as metró pedig nem fog megállni azokon az állomásokon, ahol esetleg rendbontás lesz - mondta a főpolgármester, aki azt is hozzátette, hogy nem javasolja a 3-as metró használatát abban az időszakban, amikor a meccs vége után elindulnak a szurkolók hazafelé.

KAPCSOLÓDÓ CIKK