Áder önmerénylettől óvja Gyurcsányt

2006.09.23. 13:59

Áder János szombati sajtótájékoztatóján arra szólította fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt: ha eszébe is jut, hogy önmaga ellen szervezett merénylettel kerüljön ki szorult helyzetéből, azt ne tegye. Az MSZP szerint a Fidesz már a józan ész határait feszegeti az ilyen kijelentésekkel.

"Felszólítom Gyurcsány Ferencet, ha azon töri a fejét, hogy utcára küldi provokátorait, ha netán azt gondolja, hogy néhány ember élete sem drága ár azért, hogy ő hatalomban maradjon, és hogyha esetleg az is megfordult a fejében, hogy saját maga ellen megrendezne egy merényletet, ezt ne tegye" - mondta a fideszes politikus, az Országgyűlés alelnöke.

Áder János szerint Gyurcsány Ferenc szorult helyzetben van, a nyugalom nem jó neki. Úgy vélte, a kormányfő számára nyilván politikailag nem hasznos, ha a következő nyolc napban arról szól a közbeszéd, miért nem csinált a kormány négy évig semmit, vagy hogy kaptak-e csúszópénzt a szocialisták és a szabad demokraták a Strabagtól vagy sem.

Áder János arra az újságírói kérdésre, hogy konkrét információik vannak-e az elmondottakról, azt mondta: Gyurcsány Ferenc eddigi magatartásából, nyilatkozataiból logikusan levont következtésekről és feltételezésekről van szó.

Nyakó István, az MSZP szóvivője Áder János szavaira úgy reagált: "eddig csak a parlamentarizmus kereteit feszegette a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, ma azonban már a józan ész határait." 

"Javaslom Áder Jánosnak, mielőtt ilyen kijelentésekre ragadtatja magát, egyszer gondolatban énekelje el a magyar Himnuszt, számoljon el tízig, és gondolkozzon el azon, hogy a pártpolitikai érdekek az előbbre valók, vagy pedig az ország nyugalma" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy ő elszámolt tízig a mostani nyilatkozata előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK