Nem akarnak Tarlóssal szerepelni a mentősök

2006.09.24. 15:01

Arra kéri az Országos Mentőszolgálat Tarlós István független, de a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelöltet, hogy vonja vissza azt a választási plakátot, amelyen látható egy, a mentőszolgálat címeres ruhájába öltözött férfi is. Tarlós ugyan furcsálja a kérést, de hajlandó leszedetni a plakátokat.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) arra kéri Tarlós István főpolgármester-jelöltet, hogy vonja vissza azt a választási plakátot, amelyen többek között egy, a mentőszolgálat címeres ruhájába öltözött férfi is látható - mondta az [origo]-nak Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Győrfi elmondta: a fellépés oka, hogy a plakát miatt több megkeresés is érkezett a mentőszolgálathoz, amely azt firtatta, hogy az OMSZ támogatja-e a többek között a Fidesz támogatásával induló független főpolgármester-jelölt.

Győrfi elmondta: a Mentőszolgálat egyetlen politikai párt mellett sem akar fellépni. A szóvivő hozzátette: reméli, hogy jogi lépésekre nem lesz szükség, és a főpolgármester-jelölt napokon belül eltávolítja a közterekről a kifogásolt plakátokat.

Tarlós István az MTI-nek vasárnap azt mondta: bár furcsállja a tiltakozást, de teljesíti a mentősök kérését. A főpolgármester-jelölt elmondta: hétfőn reggel intézkedik a kifogásolt plakátok eltávolításáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK