Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának felmentését kezdeményezi szerdán az egészségügyi miniszter. Az új főigazgató Major Zoltán lehet, aki korábban több bankban dolgozott vezető beosztásban - értesült a Népszabadság.

Az egészségügyi miniszter a szerdai kormányülésen kezdeményezi Kiss Józsefnek, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának felmentését, valamint új főigazgató kinevezését - értesült a Népszabadság.

A lap szerint a felmentés oka valószínűleg az, hogy az egészségbiztosító hiánya jelentősen meghaladja a tervezettet. Az OEP több mint 61 milliárd forinttal költött többet év első négy hónapjában, mint amennyire fedezete van a kasszában.

A napilap úgy tudja, hogy az új főigazgató október elsejétől Major Zoltán, a vállalatirányítási rendszerek üzemeltetésével foglalkozó Genpact Hungary Kft. egyik vezetője lesz. A főigazgató-jelölt nem ismert az egészségügyben, korábban több bankban is dolgozott, többek között a Citibanknál és ABN Amro Banknál. Major, a kinevezésével szóló híreket nem akarta kommentálni a lapnak.