Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén elmarasztalta a Magyar Televíziót (MTV), mivel megsértette az esélyegyenlőség követelményét, amikor a fővárosban listát állító jelölőszervezetek keddi vitájába a kilenc listavezető közül csak hatot hívott meg.

Elmarasztalta az MTV-t az  Országos Választási Bizottság, mivel az a bizottság döntése szerint esélyegyenlőséget sértett. A Budapest Társaság és a Humanista Párt képviselői még hétfőn nyújtottak be panaszt az OVB-hez, mert úgy vélték, az esélyegyenlőség sérelmét jelenti az, hogy az MTV a kilenc fővárosi listavezető vitájára csak hat listavezetőt hívott meg, hármat - a Humanista Párt, a Budapest Társaság és a Centrum Párt - listavezetőjét pedig a vitából kihagyták.

Az OVB csütörtökön helyt adott a kifogásnak, és megállapította az esélyegyenlőség sérelmét. A televíziónak három napon belül, a műsorral azonos napszakban közzé kell tennie a határozat rendelkező részét.

"Egyelőre megvárjuk az írásos határozatot, annak tartalma alapján fontoljuk meg az esetleges további lépéseket" - reagált a hírre Holub Katalin, az MTV szóvivője.