Leragasztották a mentőst Tarlós plakátjain

2006.09.29. 10:29

Meghajolt a mentőszolgálat tiltakozása előtt Tarlós István független főpolgármester-jelölt. A mentősök azt kifogásolták, hogy a politikus egy mentős egyenruhát viselő férfival szerepel együtt plakátokon. A mentős emblémát a legtöbb hirdetésen leragasztották egy piros szalaggal, néhány plakáton azonban még látszik a jelkép.

Leragasztották egy szalaggal Tarlós István, a Fidesz által is támogatott független főpolgármester-jelölt azon plakátjait, amelyeken egy mentős egyenruhát viselő férfival szerepel. A szalagokkal a férfi kabátján látható mentőszolgálatos emblémát akarták eltakarni. A piros szalagon egy felirat is olvasható: "Elég a hazugságokból!"

A szimbólum eltávolítását múlt vasárnap kérte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), mert Győrfi Pál szóvivő szerint az félreérthető, és több megkeresést is kaptak, támogatják-e a főpolgármester-jelöltet. Győrfi azt mondta, a mentőszolgálat egyetlen politikai párt mellett sem kíván fellépni.

Bár Tarlós István vasárnap azt mondta, furcsállja a kérést, kampánystábjától csütörtökön megtudtuk, teljesítik a kérést, de nem a plakátok lecserélésével, hanem azok felülragasztásával. A mentőszolgálatnál az [origo]érdeklődésére azt mondták, ezt elfogadható megoldásnak tartják.

Valóban megjelentek a feliratok Tarlós plakátjain, de azok az [origo] munkatársának tapasztalatai szerint nem minden esetben takarják el a mentős emblémát. Erről Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármester-jelölt szóvivője azt mondta, bizonyára a plakátragasztók hibáztak, máshol eltakarták a kifogásolt szimbólumot.

Kovács Áron

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK