Karambollal akart végezni magával egy férfi

2006.09.29. 11:16

Utazás közben összevitatkozott élettársával egy középkorú férfi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és felindulásában megpróbálta egy szembejövő teherautónak kormányozni a kocsiját. Az öngyilkossági kísérletben egyikük sem sérült meg.

Frontális ütközéssel akart végezni magával és élettársával egy férfi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 26-os út Sajószentpéter és Sajóbábony közötti szakaszán, csütörtök este - mondta az MTI-nek a rendőrség pénteken.
   
A 40 éves, ittas állapotban lévő miskolci férfi, aki az anyósülésen ült, előzőleg vitatkozott az élettársával, majd minden előzmény nélkül átnyúlt és elrántotta a kormányt, hogy a szemközti forgalmi sávban haladó teherautónak nekiütközzenek és így mindketten meghaljanak - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.  
   
A gépkocsi kormányozhatatlanná vált, átsodródott a szemközti sávba, ahol a nő csak vészfékezéssel tudott megállni, az autó pedig keresztbe fordult az úttesten.
   
A csaknem tragédiával végződő öngyilkossági kísérletben egy autó az árokba csúszott, a többieknek pedig vészfékezéssel sikerült elkerülniük a tömeges karambolt. A rendőrség a férfit emberölés bűntettének kísérlete, valamint közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását - mondta a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK