Nem lesz nagy rendőri készültség vasárnap

2006.09.29. 11:54

Lamperth Mónika, az önkormányzati és területfejlesztési miniszter pénteken bejelentette, hogy a közelmúlt zavargásai és a még mindig tartó tüntetések ellenére nem lesz a megszokottnál nagyobb rendőri készültség vasárnap, a választások idején. "Rend és nyugalom van" - indokolta a döntést Lamperth.

"Nem indokolt és nem szükséges, hogy a vasárnapi önkormányzati választások idején a korábbi voksolásokhoz képest nagyobb legyen a rendőri készültség, hiszen rend és nyugalom van" - jelentette ki Lamperth Mónika, az önkormányzati és területfejlesztési miniszter pénteken. 
   
Az önkormányzati tárca vezetője szerint a választási szervek, az Országos Választási Iroda, a jegyzők, a hivatalok mindent megtettek annak érdekében, hogy a választás békés és nyugodt legyen, és a szokásos rendőri jelenléttel garantálható a választás biztonságos lebonyolítása.
    
Lamperth elmondta, hogy egyeztetett az ügyben Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszterrel is. Hozzátette: minden választásnak van egy kialakult rendje, az Országos Választási Iroda és a rendőrség összehangolt tervet készít. Ennek keretében rendőrök biztosítják, kísérik a szavazólapokat a szavazóhelységekbe.
   
"Ha bármi olyan probléma van, ami miatt az országos választási szerveknek, így az Országos Választási Bizottságnak, a helyi választási bizottságoknak, vagy a szavazatszámláló bizottságoknak rendőri segítséget kell kérni, akkor azt gyorsan elérik" - fűzte hozzá az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK