Gyurcsány hallja a kritikát, de folytatja

2006.10.01. 23:30

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a megszorító intézkedések törvényszerű következménye volt, hogy szavazatokat vesztettek a koalíciós pártok jelöltjei. A koalíciós pártok ugyanakkor kitartanak a folytatás mellett. "Folytatjuk, személy szerint én is" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a megszorító intézkedésekből rövidtávon törvényszerűen következett, hogy a koalíciós pártok jelöltjei szavazatokat vesztenek. Két dologról mondtak véleményt a választók: a jelöltek személyéről és arról a politikáról, melynek legfőbb képviselője a kormány - mondta a miniszterelnök. Utóbbihoz pedig sokan kritikusan állnak hozzá - tette hozzá.

"Ezt a kritikát hallom, értem" - mondta Gyurcsány, aki hozzátette: a kritika ara ösztönzi, hogy végiggondolja, hogy mit csináltak jól vagy rosszul, ugyanakkor tartalmilag nem tartja szükségesnek, hogy változtassanak a megkezdett reformokon. Folytatni kel a kiigazítást és a régóta húzódó reformokat - mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök arra is kitért, hogy az este folyamán többször beszélt Kuncze Gáborral és a koalíciós partner kitart az MSZP mellett.

"Ezt a politikát fogom csinálni...folytatjuk, én személy szerint is" - mondta Gyurcsány Ferenc, ezzel egyértelműen reagálva Orbán Viktor Fidesz-elnök felszólítására, aki korábban azt mondta, az MSZP történelmi vereséget szenvedett, és felszólította a szocialistákat, hogy ne szálljanak szembe az emberek akaratával.

Gyurcsány a köztársasági elnök urnazárás után mondott beszédére nem reagált részletesen. Újságírói kérdésre annyit mondott, hogy fontos ismerni az államfő véleményét, aminek egyes részeivel igen, másokkal nem ért egyet.

Gyurcsány Ferenc gratulált a megválasztott polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek, valamint kiemelte, nekik is, a kormánynak is az a dolga, hogy pártállásra való tekintet nélkül működjenek egymással együtt. Hiller István, az MSZP elnöke szerint pártja az elmúlt hónapokban nem szavazat maximalizáló politikát folytatott. "Ilyen politikával nehéz rövid távon támogatókat szerezni, így felkészültünk arra, hogy választási szereplésük gyengébb lesz" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK