A Fidesz nyerte az időközi szavazást is

2006.10.02. 11:51

A fideszes Horváth Zsolt nyerte az előrehozott országgyűlési választást Veszprém 6. körzetében vasárnap. A választókerületben azért kellett az önkormányzati választással egy időben időközi szavazást is tartani, mert az áprilisban megválasztott Horváth Balázs júliusban elhunyt.

Vasárnap előrehozott országyűlési választást tartottak Veszprém 6. körzetében, hogy betöltsék a júliusban elhunyt Horváth Balázs megüresedett helyét. A rendszerváltás utáni első belügyminiszter és egykori MDF-alapító utoljára Fidesz-jelöltként indult.

A választókerületben nem kell második fordulót tartani, 56,21 százalékos részvételi arány mellett a szavazatok 61,82 százalékát szerezte meg a fideszes Horváth Zsolt, aki most vállal először politikai szerepet. A sportmenedzser és jogász végzettségű férfi korábban, 14 éven át szerkesztő-műsorvezetőként dolgozott a helyi tévénél.

Az MSZP-SZDSZ közös jelöltjére, Katanics Sándorra a választók 34,73 százaléka voksolt, a Magyarországi Zöld Párt elnöke, Medveczki Zoltán pedig 3,46 százalékkal végzett a harmadik helyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK