Keller is szoros versenyben nyert

2006.10.02. 1:50

Több településen is szoros versenyben hirdettek csak polgármestert. Így nyert például Törökbálinton az egykori közpénzügyi államtitkára, Keller László (MSZP) és az autóbalesetet szenvedett Toller utódjának kiszemelt Tasnádi Péter is.

A tízezer lakos feletti települések közül viszonylag kevés helyen alakult ki szoros különbség. Az Országos Választási Iroda összesítése szerint a legkisebb szavazatkülönbséggel Sárbogárdon zárult a szavazás. A független Juhász János mindössze 20 szavazattal előzte meg a szocialista Szabados Tamást. Kiskunmajsán is hasonlóan alakult a helyzet: a Fidesz-MDF-Nemzeti Fórum-Fidelitas-KDNP jelöltjeként versenybe szálló Tebe Zoltán 21 vokssal szerzett többet mint az Együtt Kiskunmajsáért Egyesület jelöltje, Faludi Tamás.

Jászberényben az MSZP-s Gedei József végzett az élen, de csupán 50 szavazattal kapott többet mint fideszes riválisa, Juhász Dániel. Fóton a fideszes jelölt nyert 26 vokssal a kormánypártok indulója előtt, Törökbálinton azonban az MSZP egyik országos hírű, igaz az utóbbi pár évben kissé háttérbe szorult politikusa, Keller László győzött hasonlóan kis különbséggel. A Civil Fórum Egyesült által is támogatott Keller a Szent Flórián Törökbálintért Egyesület jelöltjét, Turai Istvánt verte meg 45 voksnyi előnnyel. Vácott is a szocialista polgármesterjelölt került ki győztesen a szoros versenyből, Bóth János István 73 vokssal kapott többet, mind Fidesz-KDNP-s ellenfele.

Ha az arányokat vesszük figyelembe, akkor még az előbb felsoroltaknál is nagyobb verseny volt néhány nagyvárosban. Pécsett például az MSZP-s Tasnádi Péter és a Fidesz-jelölt Páva Zsolt is több mint 28 ezer voksot gyűjtött össze. Tasnádi végül 287 voksnyi előnnyel zárt. Szolnokon a fideszes Szalay Ferenc nyert meg nagyjából akkora különbséggel, 261 szavazattal egy hasonlóan szoros küzdelmet a szocialista Vass Lajos előtt. Budapesten a XVII. kerületben hozott izgalmas párharcot a választás. Riz Levente (Fidesz) és Hoffmann Attila koalíciós jelölt egyaránt 15 ezer feletti számban kapott voksot, végül azonban előbbi szerezte meg a polgármesteri széket 292 szavazatnyi előnnyel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK