Kommandósok vigyáznak a maffiaper szereplőire

2006.10.02. 11:55

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette kezdődött meg Szegeden a kecskeméti maffiaper másodfokú tárgyalása. A kilenc vádlott első fokon összesen csaknem 70 év börtönt kapott. A bíróság épületét kommandósok őrzik.

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kezdte meg a Szegedi Ítélőtábla másodfokon a kecskeméti maffiaper néven elhíresült büntető ügy tárgyalását. Első fokon a bíróság a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények miatt összesen 68 év fegyházbüntetést szabott ki.

Az elsőrendű vádlottat, R. Lászlót 12 év szabadságvesztésre ítélték, a vád szerint ő volt a bűnszervezet vezetője a kilencvenes évek közepétől kezdve. További nyolc vádlottra a bíróság háromtól tíz évig terjedő fegyházbüntetést szabott ki. A Szegedi Ítélőtábla Maráz Vilmosné vezette tanácsa hétfőn iratismertetéssel kezdte meg az ügy tárgyalását. Az ügyész, Szilágyi Lajos a kiszabott ítéletek súlyosbítását kérte.

A per előreláthatóan péntekig tart, erre az időre a rendőrség a bíróság épületének környezetében megállási tilalmat rendelt el, és a környező utcákba csak az ott lakókat engedik be. Az épületet símaszkos, felfegyverzett kommandósok őrzik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK