Szombathelyen újraszámolják a szavazatokat

2006.10.02. 23:52

Újraszámolják Szombathelyen a polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat - jelentette be hétfőn este a városban rendezett, eddig a szervezők által pártoktól semlegesnek mondott kormányellenes tüntetésen felszólaló Marton Zsolt, a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője.

A politikus a választási eredményekről szólva elmondta: az egyik szombathelyi egyéni választókerületben jelöltjük és egy független jelölt között szavazategyenlőség alakult ki, ezért itt újraszámolják a voksokat, de kérésükre a polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat is újraszámolják. Hozzátette: Ipkovich György, az MSZP-SZDSZ jelöltje 13 ezer 808 szavazatot kapott, míg Molnár Miklós, a FIDESZ-KDNP Pro Savaria jelöltje 13 ezer 486-ot, a különbség a kettő között mindössze 322 szavazat, ami kevesebb az urnákban talált érvénytelen szavazatok számánál.

A békés tüntetésen hétfőn Szombathelyen 250-300 ember vett részt, akik nemzetiszínű zászlókat lobogtattak, verseket mondtak, énekeltek és időnként a "Gyurcsány-kormány mondjon le!" - követelést skandálták.