Újabb két halálos áldozata van a mustgáznak

2006.10.02. 15:51

Ketten meghaltak egy borospincében mustgáztól a Mór melletti Kecskehegyen. A bor forrása közben levegőbe került mérgező gáz miatt a baráti társaság harmadik tagja életveszélyes állapotban került kórházba.

Két ember meghalt, egy pedig súlyos mérgezést szenvedett mustgáztól hétfőn a Mór melletti Kecskehegyen egy borospincében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A három középkorú férfi egyszerre ment le a borospincébe, az egyik szomszéd figyelt fel arra, hogy már másfél órája nem hallja a hangjukat. Mikor utánuk ment, mindhármukat a földön fekve találta - mondta el Dobson Tibor.

Az értesített tűzoltók felhozták az embereket a pincéből, de kettőn már nem tudtak segíteni. A harmadik férfit sikerült a tűzoltóknak újraéleszteni, és a mentők kiérkezéséig lélegeztetni, őt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Dobson Tibor ismét felhívta a figyelmet arra, hogy körültekintően menjenek az emberek a pincébe a bor forrásakor, mert a must erjedése során olyan gázok is felszabadulnak, amelyek kiszorítják az oxigént a helyiségből. A mustgáznak nincsen jellegzetes szaga, ezért jelenlétét nem lehet észrevenni a pincében.

A mMúlt pénteken a Pest megyei Péteriben egy idős férfi halt meg borospincében mustgázmérgezés miatt, Pilisen egy idős nőt még ki tudtak menteni a tűzoltók a mérgező gázzal megtelt pincéből.

KAPCSOLÓDÓ CIKK