Sólyom László államfő megelégeli a hetek óta tartó politikai huzavonát, ami szépen lassan az emberek mindennapjait is behálózza. Kompromisszumos megoldást javasol a koalíciónak és a Fidesznek. A nagykoalíciót visszautasítod, hiszen te az első pillanattól azt mondtad, szakértői kormányt akarsz és nem saját hatalomra vágysz, a jelenlegi gazdasági helyzetben semmiképp.

A megállapodás eredménye legrosszabb esetben is az, hogy Gyurcsány Ferenc a helyén marad ugyan, de kényszerűen átalakja kormányát, és a kényes tárcák munkájába bevonja a Fidesz által javasolt szakértőket.

Nem rejted véka alá, hogy a kormány bukásának tartod a több fontos tárca fölötti MSZP-SZDSZ ellenőrzés leváltását. A párt újra felnéz rád, ismét nagy taktikusnak tart, aki mindenkinél jobban érti a politika és a nép lelkének dallamait.

Szerényen ajánlod a kormánytöbbség figyelmébe a Fidesz gazdaságpolitikai javaslatait, és már nem kell sokáig várnod: mivel ez összeegyeztethetetlen a szocialisták elképzeléseivel, vagy felállnak, vagy felrúgják az egységkormányt. Ezzel újabb politikai öncsonkításba hajszolod Gyurcsányt, a politikai betlikbe belerokkant MSZP, a maradék jelentőségét is elvesztő SZDSZ és a némán veszteglő MDF áll veled szemben a nagy eséllyel bekövetkező előrehozott választásokon. Csak rajtad múlik, mekkorát nyersz.

Jól keverted a kártyákat, neked áll a zászló.

 

(Ez a cikk az [origo] politikai szerepjátékának része, amelynek lényege, hogy eljátszik a különböző lehetőségek gondolatával. A játék kezdőoldalára ide kattintva juthat el.)