Orbán a nép élére áll

2006.10.03. 14:51

A Kossuth téren gyújtó hangú beszédben követeled a múlt árnyaként visszalopakodó hazug miniszterelnök távozását és a megszorítócsomag visszavonását. Több százezer ember hallgatja a szavaidat, régen vártak már erre, hogy újra szólj hozzájuk, hogy az élükre állj.

A magyar sajtó egy része a rendszerváltást idézi fel beszéded kapcsán. Azt az időszakot, amikor szakállad volt, amikor liberális fiatalként bátran odaszóltál, amikor - és kijelentéseid szerint azóta is - az egyenesség volt a kenyered.

A sajtó nagyobbik része száraz tárgyszerűséggel tudósít majd az eseményről, megemlítve, hogy a téren a Fidesz mellett tüntet az irredenta és idegengyűlölő nézeteiről ismert, a tévészékház két héttel ezelőtti megrohanásában érintett Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is.

A külföldi sajtó azt találgatja, hogy vajon itt van-e már az új narancsos forradalom, Magyarországon is a békés összefogás dönti-e le a vörös bárók által támogatott kommunizmus utolsó bástyáit, vagy a kísérlet elvetél. De hogyan tovább péntek után?

Csak egy iránymutató nagygyűlést tartok, és politikai ellenállásra szólítom fel híveimet

Állandósítom a Kossuth téri jelenlétet

 

(Ez a cikk az [origo] politikai szerepjátékának része, amelynek lényege, hogy eljátszik a különböző lehetőségek gondolatával. A játék kezdőoldalára ide kattintva juthat el.)

KAPCSOLÓDÓ CIKK