A szakértői kormányról egyeztetne a Fidesz és a KDNP az összes parlamenti párttal. A két ellenzéki párt ezért csütörtök délutánra tárgyalásra hívta az öt párt frakcióvezetőjét. Már elképzeléseik is vannak, hogy kikből állhatna a szakértői kormány, de jelöltlistát még nem írtak.

A Fidesz és a KDNP szerdai elnökségi ülését követően a két párt képviselő csoportjának vezetője bejelentette: szerdán levélben fordultak a többi parlamenti párt frakcióvezetőjéhez, amelyben tárgyalásra hívták őket a szakértői kormány felállításáról. Az egyeztetés időpontjaként csütörtök délutánt jelölték meg.

A két ellenzéki frakcióvezető, Navracsics Tibor (Fidesz) és Semjén Zsolt (KDNP) szerint a tárgyalásra azért van szükség, mert a válságból csak így lehet kilábalni. Mint mondták, nincs nyilvános névsoruk arról, hogy kiket javasolnának a szakértői kormányba, bár vannak elképzeléseik. Ha ezt nyilvánosságra hoznák, azzal viszont befolyásolnák a tárgyalásokat - tették hozzá.

A két frakcióvezető az MDF elnökének, Dávid Ibolyának a felvetésére is reagált, miszerint ötpárti tévévitát kellene tartani a kiélezett politikai helyzet miatt. Szerintük a tévévitának nincs értelme, felesleges kezdeményezés, mert nem jelent megoldást a válságra.