Tucatnyi diák sérült meg egy ittas sofőr miatt

2006.10.04. 13:45

Főleg fiatal, középiskolás sérültjei vannak annak a balesetnek, amelyet egy ittas sofőr okozott Mátészalka közelében. A férfi előzés közben ütközött egy román kisbusszal, amely nekicsapódott egy magyar kisbusznak. A 16 sérült között 11 fiatal van, a három súlyos sebesült közül ketten gyerekek.

Tizenhatan sérültek meg - közöttük 11 gyerek -, amikor egy ittas sofőr autójával összeütközött egy gyermekeket szállító magyar, illetve román rendszámú kisbusszal a 49-es főút vajai szakaszán Mátészalka közelében szerdán reggel. A három súlyos sérült között kettő is fiatal diák.

Az ittas vezető előzött, amikor frontálisan ütközött a külföldi kisbusszal, amely megpördülve az árokba lökte a magyar kisbuszt. Utóbbiban a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola tanulói utaztak szakmai gyakorlatra.

A sérülteket mentőhelikopter és hat mentő szállította kórházba, a helyszíni ellátásukban közreműködtek a mátészalkai és nyírbátori tűzoltók is, akik négy kocsival vonultak ki a balesethez. A rendőrség eljárást indított a 27 éves ittas nyíregyházi sofőr ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK