Fokozták Orbán Viktor személyes védelmét, miután a Fidesz elnöke több fenyegetést kapott. Az intézkedések részeként már néhány napja biztonságosabb autókkal szállítják a pártelnököt. Orbán biztonsági főnöke szerint szakmailag nehéz lesz kezelni a pénteki nagygyűlést, ahol felszólal a Fidesz elnöke is.

Megerősítették Orbán Viktor védelmét, miután több, személyét érintő fenyegetés érkezett az utóbbi napokban - mondta el az MTI-nek Hajdú János, a Fidesz elnökének biztonsági főnöke. A biztonsági főnök az utóbbi négy-öt napban emelte meg a védelmi szintet, mert mint mondta, több olyan fenyegetés és információ került a birtokukba, amely alapján úgy döntött, hogy ezt mindenképpen meg kell tenni.
   
Tájékoztatása szerint több helyről kaptak információt a fenyegetésről, és továbbra is érkeznek a már szinte szokásossá váló fenyegető levelek is, amelyek általában indulatot fejeznek ki, de azért "nem lehet elmenni mellettük". Közölte: ebben a pillanatban még nem működnek együtt a rendőrséggel, de nem is zárják ki ennek lehetőségét. Hajdú János úgy fogalmazott: feszült helyzet van, és biztosan sok az olyan fenyegetés is, ami nem valós, de ezt előre megmondani csak kevés esetben lehet.

A biztonsági főnök részleteket nem akart elmondani arról, hogy pontosan milyen intézkedéseket tettek a magasabb védelem érdekében, annyit elárult azonban, hogy például megerősítették a gépkocsik védelmét. Az Orbán védelmének megerősítéséről először beszámoló Index úgy tudja, hogy a pártelnököt két páncélozott BMW szállítja. Hajdú János biztonsági szempontból speciális helyzetnek nevezte a Fidesz pénteki nagygyűlését, amelyen a tervek szerint Orbán Viktor is felszólal majd. Mint mondta, szakmailag ezt nehéz lesz kezelni.