Harminc traktorral érkeznek a gazdák pénteken Budapestre, a Fidesz Kossuth téri nagygyűlésére - jelentette be Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) demonstrációs bizottságának vezetője.

A Fidesszel szövetséges gazdaszervezet Csongrád megyei ifjú gazda tagozatának tagjai Hódmezővásárhelyről indulnak el éjfélkor húsz traktorral, hozzájuk Pest megyében csatlakozik még tíz erőgép - közölte Budai Gyula. Mint mondta, a gazdák így fejezik ki szimpátiájukat és szolidaritásukat a nagygyűlés résztvevőivel.

A traktorok rendőri felvezetés mellett reggel hét órára érkeznek meg Budapestre, ahol a Parlament mögötti alsó rakparton állnak majd meg. A Fidesz 18 órakor véget érő nagygyűlése után a gazdák békésen hazavonulnak traktoraikkal.

A Magosz kedden azt jelentette be, hogy a gazdák pénteken országos figyelmeztető demonstrációt tartanak minden megyére kiterjedően. Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára akkor azt nyilatkozta: "véletlen egybeesés", hogy a demonstráció időpontja egybeesik a Fidesz nagygyűlésével.