Bántalmazták a baranyai Bánfa független polgármesterét, Szabó Miklósnét, aki még nem döntötte el, tesz-e feljelentést támadója ellen. A politikust egy régi ismerőse verte meg, feltehetően ittas állapotban.

Az eset részleteiről Szabó Miklósné elmondta: "A Magosz demonstrációja miatt pénteken mintegy húsz percet kellett várakoznom a 6-os főúton a Szigetvárhoz közeli becefai elágazónál. Amikor a kocsisor megindult, a tüntetők között megláttam egy régi ismerősömet és megkérdeztem tőle miért nem mennek már haza. Ő visszaszólt, utána pedig rám támadt".

Beszámolt arról, hogy a férfi levette a cipőjét és autója hátsó szélvédőjének dobta. A földre hullt lábbelit aztán felkapta, benyúlt vele a kocsi ablakán és kétszer, a vállán és az arcán megütötte őt. Az ismerős annyira felbőszült, hogy fel akarta borítani a polgármester kocsiját. Ehhez társait hívta segítségül, de egy arra járó rendőr láttán felhagyott kísérletével.

Szabó Miklósné nem szenvedett sérülést, a bántalmazás nem polgármesteri hivatalával összefüggésben történt, ezért nem tudja, tesz-e feljelentést támadója ellen. Véleménye szerint a férfi tettének elkövetésekor ittas volt, talán meg sem ismerte őt. Bánfa első embere úgy érzi: számára már az is elégtétel volt, hogy a média beszámolt a "szégyenteljes" esetről.