Tarlós nem kíván belépni a Fideszbe

2006.10.12. 20:51

Tarlós István, a fővárosi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője nem lép be az ellenzéki pártba; a következő négy év feladatairól újabb szerződésben állapodik meg a Fidesszel. Erről a politikus csütörtökön este beszélt az ATV kereskedelmi csatornának adott interjúban.

Tarlós István, a fővárosi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője az ATV -nek azt nyilatkozta, hogy nem kíván belépni a Fideszbe. "Többször alkudoztunk a Fidesszel, még egy megállapodást fogunk kötni. Én továbbra sem leszek párttag" - fogalmazott Tarlós István az Egyenes beszéd című műsorban. A frakcióvezető közölte: a megállapodás arról szól majd, hogy mit vállal, mi az amit célként tűz ki a következő négy év önkormányzati munkájában mint fővárosi képviselő és mint a fővárosi Fidesz-frakció vezetője. Hozzátette: a megállapodás legelső pontja az lesz, hogy továbbra sem lép be a pártba. "Egy pártba sem" - hangsúlyozta.  Tarlós István közölte: egy évre nem vállalta a frakcióvezetést, csak a ciklus egészére.

Mint fogalmazott, munkája során fog arra törekedni, hogy a fővárosi közgyűlésben csillapítsa azt a hangulatot, amit úgy jellemzett: "mosolygunk a sajtó előtt (...), a média távollétében pedig legszívesebben egy kanál vízben megfojtanánk egymást. Ennek a magatartásnak semmi értelmét nem látom".

Közölte: azért szeretne csillapító erőt vinni a fővárosi közgyűlésbe, mert itt a legnagyobb az esély arra, hogy átvegyék a parlamentben uralkodó légkört. "Ezt én nem akarom" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK