Egy elefántot kellett daruval kiszabadítaniuk a veszprémi tűzoltóknak pénteken éjszaka, mert az állat befarolt egy szűk helyre, és beszorult - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Veszprémben az állatkert elefántházában egy elefánt pénteken este 8 óra körül befarolt egy szűk sarokba, és beszorult a hátsója, majd a térdeire rogyott és úgy maradt - mesélte el a történet részleteit Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az állat gondozói értesítették a tűzoltókat, akik egy 50 tonnás daruval kivonultak a helyszínre. Megbontották az elefántház tetejét, azon keresztül pedig beengedtek az épületbe egy erős kötelet. Az elefánt hasa alá hevedereket tettek és így sikerült megemelni az állatot, amely ki is szabadult a szűk helyről.

Mivel az állat hosszú ideig térdelt, a tűzoltóknak még jó ideig tartaniuk kellett, hogy meginduljon a vérkeringés a végtagokban is. A tűzoltók állatorvosi felügyelet mellett dolgoztak, a mentőakció hajnali 4 óráig tartott - tette hozzá a szóvivő.