Október 23-án is maradnak a tüntetők

2006.10.15. 19:03

Nem tervezik a tüntetés ideiglenes felfüggesztését az október 23-i ünnepségek idejére a Kossuth téri tüntetők. Azt ígérik, hogy a zászlófelvonás idején "csendes önkorlátozással" vesznek részt a hivatalos eseményen.

Az október 23-i állami ünnepségek idején is a Kossuth téren akarnak maradni a tüntetők, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ezt az álláspontot fogja képviselni hétfőn a rendőrséggel kezdődő tárgyaláson is.

Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelentette, hogy "még ideiglenesen sem vonulnak át máshol kiszemelt helyszínre".

Ugyanakkor a tüntetők az október 23-i délelőtti zászlófelvonás idején "méltóságteljes, csendes önkorlátozással vesznek részt az eseményen", és a déli órákban kezdik meg "forradalmi" ünnepségüket, melynek főszónoka Rácz Sándor, az 1956-os Nagybudapesti Központi Munkástanács elnöke, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke lesz.
   
A közleményben azt javasolják a "jelenlegi hazug és illegitim kormánykoalíciónak, hogy államilag szervezett ünnepségük színhelyéül válasszák a Károlyi Mihály szobrához közelálló parkosított területet, hiszen posztkommunista legitimitásuk kezdete az 1919-es első köztársaság".