Az MSZP szerint Orbán megijesztette a nagyköveteket

2006.10.16. 17:54

Szabó Zoltán MSZP-s képviselő szerint Orbán Viktor Fidesz-vezető "óva intette" a budapesti nagyköveteket attól, hogy állam- és kormányfőik október 23. környékén Magyarországra látogassanak. A külügyi államtitkár azt mondta: több nagykövet is kereste őket emiatt.

A külügyi tárca számos nagykövettől kapott személyes és telefonos megkeresést azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor nem egyértelműen fogalmazott a magyarországi biztonsági helyzetről azon a találkozón, amely a Fidesz elnöke és a misszióvezetők között zajlott - mondta Horváthné Fekszi Márta külügyi államtitkár hétfőn a parlamentben.

Az államtitkár az MSZP-s Szabó Zoltán kérdésére beszélt arról, hogy több nagykövet megkérdezte a találkozó után: a Külügyminisztérium kellőképpen szavatolni tudja-e az 1956-os évfordulós ünnepségekre érkező állam- és kormányfők biztonságát.
   
A szocialista képviselő előzőleg azt állította: a Fidesz elnöke az egy héttel ezelőtti találkozón mondott beszédében a biztonsági helyzetre hivatkozva "legalábbis óva intette" a budapesti nagyköveteket attól, hogy állam- és kormányfőik október 23. környékén Magyarországra látogassanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK