Megrongálták a Gellért-hegyi víztározó fölötti területen álló, Filozófiai kert nevű szoborcsoportot, amely az emberiség történetét meghatározó vallásalapítóknak állít emléket. Az I. kerületi önkormányzat kedden kapott lakossági bejelentést a rongálásról, s ezt követően feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen.

Az elkövetők a szobrok körül álló, nagyméretű bronz ívdarabokból ötöt elvittek, és fűrésszel bevágást ejtettek a bronzszobrokon, hogy azok gyorsan letörhetők és elszállíthatók legyenek. Minden jel arra mutat: a tettesek arra készültek, hogy a szobrokat elszállítsák, és ezt meg is tették volna, ha ebben meg nem akadályozzák őket. A közlemény arra is kitér, hogy a rongálókat az a szemtanú zavarta meg, aki később az önkormányzatnál a lakossági bejelentést tette. A rongálás hétfő este vagy éjszaka történhetett.

A Wagner Nándor szobrászművész bronzszobraiból álló szoborcsoport életnagyságban állított emléket az egész emberiség történetét meghatározó vallásalapítóknak. A vallásalapítókat úgy ábrázolja, amint egymással harmóniában, egyetlen pont, a szoborcsoport geometriai középpontja felé tekintenek. A szoborcsoport a vallások, a kultúrák összebékülésének a szimbóluma.