Több hónapon át tartó tagadás után beismerő vallomást tett az a 15 éves fiú, akit azzal vádolnak, hogy felgyújtott egy 18 éves magyarcsanádi lányt, aki később belehalt sérüléseibe.

Teljes körű vallomást tett és bevallotta tettét a magyarcsanádi lány felgyújtásával gyanúsított fiatalkorú fiú - közölte a fiú védője, Tombácz Tamás az MTI-vel. Tombácz elmondása szerint a fiú azért döntött úgy, hogy beismerő vallomást tesz, mert a "börtön magányában rádöbbent tette súlyára". Hozzátette, nem a lány életének kioltása volt a fiú célja.

A 15 éves fiút azzal vádolják, hogy július 20-án éghető anyaggal leöntött, meggyújtott, majd magára hagyott egy 18 éves lányt, akinek teste hatvan százaléka megégett. A lányt Makó külterületén találták meg, és mentővel a szegedi egyetem bőrklinikájára vitték, ahol stabilizálták állapotát, majd még aznap mentőhelikopterrel a fővárosi Szent István Kórházba szállították, ahol az égési intenzív osztályon több operáción esett át. Az orvosi kezelés ellenére a lány augusztus 10-én meghalt.

[origo]/MTI