Kazánrobbanás ölt meg egy sorkifaludi férfit

2006.10.18. 21:16

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült, amikor szerdán délután felrobbant egy családi ház vegyes tüzelésű kazánja a Vas megyei Sorkifalud községben. A rendőrség gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz.

A robbanás következtében a házban lakó 29 éves fiatalember életét veszítette, élettársát a mentők kórházba szállították - mondta el Szalai Ferenc őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: az első helyszíni vizsgálatok szerint a robbanást valószínűleg a kazán túlterhelése okozhatta.

A sajtóreferens elmondta: a vizsgálat olyan körülményeket tárt fel, amelynek alapján foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt szükségessé tette nyomozás elrendelését, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Kiderült, hogy új kazánról volt szó, amelyet vagy a robbanás során elhunyt fiatalember próbált meg beüzemelni, vagy ezt a tevékenységet egy harmadik személy, esetleg egy még nem ismert szerelő végezte el, ezért indítottunk büntetőeljárást - mondta.