Lecsukják a fuldoklót cserbenhagyó férfit

2006.10.20. 13:20

Jogerősen egy év nyolc hónap fogházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a kaposvári férfit, aki tavaly nyáron sorsára hagyott egy fuldokló lányt.

A táblabíróság büntető tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljárt Somogy Megyei Bíróság ítéletét, és a férfit gondatlanságból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. Az ítélőtábla egyben megszüntette a vádlott feltételes szabadlábra helyezését, amelyet csoportosan elkövetett rablás miatt hat év fegyházbüntetésének letöltése közben kapott.

A férfi 2005. július 27-én három fiatalkorú ismerősével a Deseda víztározón vízibiciklizett. Bár a férfi tudta, hogy a társaságában lévő lány nem tud úszni, felemelte őt és ijesztgette, hogy a vízbe dobja.

Amikor a másik két fiatal kérte, hagyja békén a lányt, mert tényleg nem tud úszni, le akarta tenni, de a vizes járművön megcsúsztak, és mindketten a mintegy négy méter mély vízbe estek.

A lány kapálózni, fuldokolni kezdett, majd elmerült, a férfi azonban nem sietett a segítségére, magát tartotta fenn a vízen, mert ő sem tudott jól úszni. A másik két fiatal egy ideig kiabált, hogy mentse ki a lányt, majd egyikük vízbe ugrott, keresni kezdte, de nem találta meg. A lány holttestét később búvárok hozták a felszínre.