Gyurcsány a blogján szomorkodik

2006.10.24. 13:21

"Végtelenül szomorú vagyok" - írta Gyurcsány Ferenc internetes naplójában, bővebben azonban nem részletezte, hogy mit gondol a hétfői eseményekről.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csak egy rövid bejegyzést közölt kedden internetes naplójában, és érdemben nem foglalkozik a hétfői eseményekkel. Mint megjegyezte, "ez a pillanat nem alkalmas blog írására", "nem tehetek úgy, mintha Anna erdei iskolája vagy az elmúlt napok nagyon sok nemzetközi találkozójának egyik-másik izgalmas, emberi részlete lenne a legfontosabb".

A hétfői zavargásokról annyit ír: "Elvették tőlünk '56 ünnepét, és ma csak ez foglalkoztat. A legkevesebb, amit mondhatok, hogy végtelenül szomorú vagyok."

Gyurcsány hétfőn este szólalt csak meg az ügyben, pedig már órák óta zajlottak az erőszakos események Budapest utcáin. A nemzetbiztonsági kabinet ülése után az MTV-nek nyilatkozva azt mondta, "egy szervezett, pár ezer fős kisebbség terrorizálja a várost".

Közölte azt is, nem merült fel olyan információ, amely túlmutatna a rendőrség hatáskörén. Arra a Fidesz által feltett kérdésre, hogy ki adott utasítást a rendőri fellépésre, a miniszterelnök azt válaszolta, nem kellett utasítani a rendőröket, mert a törvény előírja, mikor jogosultak és kötelesek beavatkozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK