Kétszer gázolt a cserbenhagyó ittas sofőr

2006.10.25. 11:21

Rövid idő alatt két cserbenhagyásos balesetet okozott egy ittas sofőr Nyíregyházán, aki előbb egy babakocsinak, majd egy másik autónak ütközött járművével. A vezetőt, aki mindkét helyszínről elhajtott, végül a riasztott rendőrök tartóztatták fel.

Az 50 éves helybeli lakos személygépkocsijával kedden este az úttest szélén tolt babakocsinak hajtott, s csak a szerencsén múlt, hogy sem a kisgyermek, sem az édesanyja nem sérült meg - mondta Fülöp Gergely.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hozzátette: a baleset helyszínéről elhajtó járművezető nem sokkal később egy másik autónak is nekiment kocsijával, s azt is cserbenhagyta.

A vétlen autós követni kezdte az ámokfutót, miközben értesítette a rendőrséget. A járőrök végül megállították a sofőrt, akiről az alkoholszonda a helyszínen azt mutatta ki, hogy ittas állapotban ült a volán mögé.

A két cserbenhagyásos baleset okozásával gyanúsított férfiról kiderült, hogy a vezetéstől a bíróság korábban eltiltotta, mert akkor is italosan ült a járművébe. Az is kiderült, hogy a gépkocsijának sem volt érvényes műszaki engedélye és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett - tette hozzá Fülöp Gergely.

A férfi arra hivatkozott, hogy azért autózott részegen, mert állása elvesztése miatt feszült volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK