Panasszal él Áder János az ügyészség döntése ellen, ami szerint elutasították az őszödi beszéd kapcsán tett feljelentését. Az [origo] információi szerint az ügyészség konkrétumok hiánya miatt dobta vissza a feljelentést.

Megerősítette egy csütörtöki sajtótájékoztatón Áder János fideszes képviselő az [origo] korábbi értesülését, hogy elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség azt a beadványt, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök őszödi beszéde miatt nyújtott be Balsai Istvánnal.

Áder János ugyanakkor közölte: a döntés ellen panasszal élnek. A politikus azt nem akarta elmondani, hogy a hatóság milyen indokkal utasította el a beadványt, csak annyit közölt, hogy az ügyészség hosszú jogi indoklását elfogadhatatlannak tartja, és reméli, hogy másodfokon körültekintőbben járnak el. Az [origo] korábbi értesülése szerint lényegében azért nem rendeltek el nyomozást, mert az ügyészek kevesellték a konkrétumokat.

A két politikus a májusi balatonőszödi szocialista frakcióülésen elhangzott Gyurcsány-beszéddel kapcsolatban fordult a hatósághoz, azt kérve, hogy rendeljen el  közérdekű adattal való visszaélés miatt nyomozást. A párt október 7-i, Kossuth téri nagygyűlésén jelentette be Áder János, hogy feljelentést tesznek.