Az olaszliszkai romák is elítélik Szögi Lajos tiszavasvári tanár agyonverését, szerény körülményeik mellett ők is gyűjtést szerveznek a férfi családjának megsegítésére - nyilatkozta Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete (ÉKE) vezetője újságíróknak péntek este Olaszliszkán.

Száva Vince hangsúlyozta: a gyanúsítottak családtagjai is elítélik a történteket, a helyi romák együtt éreznek az áldozat családjával, és maguk is pénzgyűjtést kezdeményeztek, hogy "szerény adományukkal támogathassák Szögi Lajos özvegyét, családját". A bűncselekményt elítélik - szögezte le, hozzáfűzve: az előzetes letartóztatásba helyezett három férfi közül kettő beismerte, hogy részt vett annak elkövetésében, míg az ÉKE által felkért ügyvéd védence, H. Dezső ártatlannak vallja magát. Idősebb H. Dezső jogi védelmét az ÉKE biztosítja.

A zempléni Olaszliszkán október 15-én brutális kegyetlenséggel verték halálra Szögi Lajost, aki a faluban autójával - amelyben két kislánya is utazott - elsodort egy 11 éves helybéli kislányt, aki könnyebben sérült meg. A lincselés után összesen három embert vettek őrizetbe

Szögi Lajost az elmúlt hét szombatján temették el a tiszavasvári temetőben.