Holtan találták meg azt az idős asszonyt, aki szerdán tűnt el a Mátrában egy szanatóriumból távozva. Az asszony Lendvai Ildikó MSZP-s politikus édesanyja.

Holtan találták meg egy patakmederben pénteken azt az idős asszonyt, aki még szerdán tűnt el a Mátrában egy szanatóriumból távozva. A 82 éves asszony, aki Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetőjének édesanyja, Mátraházán, a tüdőszanatóriumban volt gyógykezelés alatt, és szerda délután sétára indult az erdőbe, ahonnan nem tért vissza.

Több mint 60 tűzoltó, rendőr, polgárőr és önkéntes vett részt folyamatosan a kutatásban, terepjárókkal és quaddal is járták az erdőt, és helikoptert is bevetettek.

A közel 48 órán át tartó keresés után, péntek délután, a kórház területén kívül, egy patakmederben bukkantak az asszony holttestére.

Egyelőre nem tudni, hogy az idős nő halálát fulladás, vagy kihűlés okozta-e, vagy esetleg bűncselekmény áldozata lett. A körülményeket az igazságügyi orvos szakértői jelentés után ismertetik - közölte az MTI tudósítójával a kutatási csoport vezetője.