Könyvből készültek a fogathajtó gyilkosai

2006.10.31. 12:20

Vádemelési javaslattal zárta a rendőrség a Taczman Elek fogathajtó világbajnok és felesége meggyilkolása ügyében folytatott vizsgálatot. A házaspárral a gyanú szerint a világbajnok hajtó fia és fiatalkorú társa végzett különös kegyetlenséggel, úgy, ahogy azt egy bűnügyi regény lapjain olvasták.

Vádemelési javaslattal adta át a Taczman-gyilkosság iratait a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyészségnek. A gyanú szerint a mozgássérült fogathajtó világbajnokot és feleségét a férfi fia és annak fiatalkorú barátja ölték meg idén februárban.

A nyomozást vezető Bodor Tamás az [origo]-nak elmondta, a helyszíni szemle során a rendőrök a család házában egy bűnügyi regényt találtak, és mint kiderült, az abban szereplő történet jelentős hasonlóságot mutatott a gyilkossággal. A nyomozók szerint a fiú és társa tankönyvként használta a regényt, amikor eltervezték a gyilkosságot.

Az október 24-én lezárt nyomozás eredményeként a fogathajtó fiát és a fiatalkorú P. Tamást előre eltervezett, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Ezért a cselekményért a nagykorú elkövető életfogytiglani, fiatalkorú társa pedig 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. 

Taczman Elek és felesége halálát a fiú jelentette a rendőrségnek február 5-én reggel. A fiú állítása szerint egy házibuliban volt a gyilkosság éjszakáján, de a nyomozók hamarosan őt és a neki alibit biztosító, fiatalkorú társát gyanúsították meg. A rendőrségnek tanúvallomások, tárgyi bizonyítékok, szakértői vizsgálatok eredményei és az elkövetők részleges beismerő vallomása is rendelkezésére áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK